Una dintre cele mai mari companii IT din Moldova ar putea trece sub controlul chinezilor

shadow
Miercuri, 30.10.2019 06:50   1656
Consiliul Concurenței analizează operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin preluarea controlului unic asupra Bass Systems SRL de către S&T AG, ce face parte dintr-un gigant chinez.

Potrivit Consiliului Concurenței, întreprinderile implicate în operațiunea notificată, activează în sectorul tehnologiilor informaționale (IT) din Republica Moldova și anume pe piața de software, piața de hardware și piața de servicii IT.

Abonată la achiziţii publice

"În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Legea concurenţei şi Regulamentul privind concentrările economice.

Citiţi şi:

Tranzacţia săptămânii: Un gigant IT a preluat 51% din capitalul Bass Systems din Moldova

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică notificată, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată", se arată într-un comunicat al autorităţii.

Menţionăm că Bass Systems este una dintre cele mai mari companii IT de pe piaţa moldovenească cu o cifră anuală de afaceri de circa 650 milioane lei în 2018 şi un profit de 157 milioane lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Tehnologii informaționale   Comunicațiile  

Advertisement

Oportunitati