Una dintre cele mai mari companii IT din Moldova ar putea trece sub controlul chinezilor

shadow
Miercuri, 30.10.2019 06:50   2393
Consiliul Concurenței analizează operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin preluarea controlului unic asupra Bass Systems SRL de către S&T AG, ce face parte dintr-un gigant chinez.

Potrivit Consiliului Concurenței, întreprinderile implicate în operațiunea notificată, activează în sectorul tehnologiilor informaționale (IT) din Republica Moldova și anume pe piața de software, piața de hardware și piața de servicii IT.

Abonată la achiziții publice

"În vederea stabilirii compatibilității concentrării economice cu mediul concurențial normal, autoritatea de concurență va analiza operațiunea notificată, în conformitate cu Legea concurenței și Regulamentul privind concentrările economice.

Citiți și:

Tranzacția săptămânii: Un gigant IT a preluat 51% din capitalul Bass Systems din Moldova

Consiliul Concurenței este interesat în obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la agenții economici terți referitor la modul în care concentrarea economică notificată, afectează sau poate afecta concurența de pe piața dată", se arată într-un comunicat al autorității.

Menționăm că Bass Systems este una dintre cele mai mari companii IT de pe piața moldovenească cu o cifră anuală de afaceri de circa 650 milioane lei în 2018 și un profit de 157 milioane lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Tehnologii informaționale   Comunicațiile  

Advertisement

Oportunitati