Cine sunt sponsorii suspectați că au finanțat ilegal Partidul Șor cu circa două milioane lei [SONDAJ]

shadow
Marţi, 09.04.2019 16:42   2708
Comisia Electorală Centrală a constatat încălcarea prevederilor legale la capitolul finanțarea campaniei electorale de către Partidul Politic Șor și l-a somat să verse la bugetul de stat suma de 2,09 milioane lei.

"CEC a stabilit că această formațiune politică, avînd statut de concurent electoral în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, a obținut în total 2.090.000 lei în calitate de donații pentru campania electorală din partea unor agenți economici care, în decurs de un an înainte de începerea perioadei electorale, au desfășurat activități finanțate sau achitate din mijloace (fonduri) publice, ceea ce constituie o încălcare a prevederilor legislației electorale", se arată într-un comunicat de presă al Comisiei. 

CEC a obligat Partidul Şor să verse 2 milione lei în buget

În consecință, CEC a somat Partidul Politic "Șor” să verse la bugetul de stat suma de 2,09 milioane lei, în termen de 6 luni din momentul adoptării hotărîrii de către CEC, cu dreptul achitării eșalonate a acestei sume. 

În replică Partidul Politic ”ȘOR” susține într-un comunicat că a devenit din nou obiectul unei atitudini neobiective din partea CEC și califică decizia Comisiei de a penaliza formațiunea "incorectă și nemotivată" și o încercare de ai afecta imaginea.

"Partidul ”ȘOR” consideră inadmisibile astfel de presiuni și califică decizia respectivă nu doar ca un atac la adresa formațiunii politice, dar și o ofensă pentru cei 120 de mii de alegători, care au votat partidul la scrutinul parlamentar.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Legislația și reglementările  

Advertisement

Oportunitati