Probleme mari pentru miliardarul Anatol Stati și grupul Ascom

shadow
Miercuri, 10.07.2019 13:59   10847
Grupul Ascom, controlat de miliardarul Anatol Stati a rămas de facto fără oficiul central de pe strada Mateevici, din Chișinău. A început și procedura de executare cu evacuarea acestuia și a companiilor afiliate de acolo.

De vină sunt datoriile mari la rambursarea unor credite uriașe, contractate anterior de la mai multe instituții financiare, de firma Novitas SA, afiliată grupului Ascom. 

Datorii de sute de milioane de lei

În consecință una din bănci, Moldova Agroindbank, a scos și la mezat terenul de 0,60 hectare, clădirea administrativă cu suprafața la sol de 2.450.3 metri pătrați (suprafața interioară totală – 11.318.80 mp) etc. Pentru aceste active instituția cerea 290 milioane lei.

Ulterior compania a reușit în instanță să amâne pentru câteva luni procedura de vânzare a acestor imobile, recurgând la câteva tertipuri juridice.

Unul din motive era și faptul că o parte din imobil este închiriat de reprezentanțe diplomatice, inclusiv ale Statelor Unite ale Americii și OSCE, iar ele trebuiau a fi puse la curent cu aceste măsuri.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati