Cât de fapt costă autobuzele Isuzu: În Tajikistan - 85.700 de euro, în Moldova - 130.000 de euro

shadow
Miercuri, 20.02.2019 14:01   9182
Primăria municipiului Chișinău anunță că miercuri, 20 februarie, a fost semnat contractul de achiziționare a 31 de autobuze marca Isuzu Citiport de la o firmă offshore, ca urmare a desemnării câștigătorului la concursul desfășurat pe 8 februarie.

Update: Autobuzele Isuzu, aduse la Chișinău de un offshore din Cipru sunt model Citiport și costă 130.000 de euro bucata, în timp ce cele de la Dușanbe, sunt model Citibus și costă circa 85.700 de euro.  

Miercuri, 20 februarie, a fost semnat contractul de achiziționare a 31 de autobuze. Asta chiar dacă compania BMC Truck & Bus, care a fost descalificată din licitația pentru autobuze, a contestat rezultatele acestuia la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor.

Cu 50% mai scumpe decât în Tajikistan

Prețul anunțat de primărie și de compania câștigătoare este de 130.000 de euro per vehicul. În acealași timp doi ani în urmă, primăria Dușanbe din Tajikistan a cumpărat, direct de la producătorul Anadolu Isuzu, autobuze Isuzu Citibus la un preț de doar 85.715 euro bucata, adică cu circa 50% mai ieftin decât Primăria Chișinău.

Citiți și:

Un offshore specializat în IT, dintr-o regiune separatistă, va livra 31 de autobuze pentru Chișinău

Potrivit primăriei, contractul în valoare de 78 milioane lei a fost încheiat între Parcul Urban de Autobuze (PUA) și offshorul Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Infracțiuni economice   Transport și turism   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati