Moldova așteaptă primele solicitări de acordarea cetățeniei pe bani

shadow
Luni, 05.11.2018 16:16   1898
Controversatul Program "Cetățenie pentru Investiții în Moldova (MCBI)", prezentat ca o oportunitate de migrație a investițiilor în Europa - a fost lansat oficial la cea de-a 12-a Conferință Globală privind Rezidența și Cetățenia din Dubai.

Autoritățile susțin că Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție va duce la consolidarea percepției și a competitivității Republicii Moldova pe plan internațional, în vederea atragerii investițiilor străine directe în domeniile de dezvoltare strategică stabilite de Guvern.

Programul acceptă deja solicitările de cetățenie

Potrivit programului, un cetățean străin va putea obține cetățenia Moldovei dacă va aloca minimum 100.000 de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau cel puțin 250.000 de euro într-un domeniu strategic de activitate.

Citiți și:

FMI: Cetățenia pe bani poate aduce milioane, dar ne poate băga în belele

"Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții va stimula creșterea economică, va inspira industriile locale și va facilita dezvoltarea societății în general. Din fondurile colectate se va investi în infrastructură, educație și alte proiecte și direcții de importanță strategică pentru Republica Moldova”, a declarat în cadrul conferinței din Dubai ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Anterior ministrul s-a arătat încrezut că în următorii 5 ani volumul investițiilor va atinge o valoare cumulativă de 1,3 miliarde de euro.

De program se ocupă corporația Henley & Partners, care împreună cu firma The Moldovan Investment Company din Dubai, a câștigat în luna iulie 2018, licitația publică pentru a asista Guvernul Republicii Moldova la inițierea, implementarea și promovarea la nivel internațional a MCBI, care acceptă deja solicitările.

O piatră de hotar  

Christian Kalin, președintele grupului Henley & Partners susține că acest program european este unul prestigios, iar lansarea lui "reprezintă o piatră de hotar pentru noi toți în comunitatea investițională migratoare, deoarece este vorba despre o relevanță tot mai mare și o valoare însemnată a industriei noastre".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Publicitate și media   Piața muncii   Tehnologii informaționale   Corupția   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati