Consilierul lui Candu, șef pe Arena Chișinău

shadow
Marţi, 21.08.2018 08:10   5718
Guvernul a aprobat în ședința din 20 august, proiectul contractului de parteneriat public-privat cu privire la proiectarea şi construcţia arenei polivalente de interes naţional „Arena Chișinău”.

Totodată a decis să ofere mandat ministrului educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc să semneze contractul, iar pe ministrul finanţelor, Octavian Armașu la împuternicit să contrasemneze contractul de parteneriat public-privat pentru proiectarea şi construcţia arenei polivalente de interes naţional.

Citiți și:

Fără concurență! Turcii de la Summa vor construi și Arena Chișinău

Conform prevederilor documentului, partenerul privat se angajează să execute lucrări de proiectare şi construcţie a arenei polivalente, inclusiv dotarea cu mobilier, instalarea de accesorii şi echipamente, proiectarea peisagistică, drumuri, conectarea la utilităţi şi alte activităţi de infrastructură, în conformitate cu normele tehnice în vigoare în Republica Moldova.

Arena Chișinău, condusă de un tânăr democrat

Aminitim că după un concurs ce a durat 60 de zile, dar la care a fost doar un participant pe 13 iulie 2018, o comisie a decis că firma turcească Summa va proiecta și construi Arena Chișinău.

Summa activează în Moldova de două decenii și a construit de la mall-ul de pe Viaduct și hotelul de lux Radisson Blu Leogrand, la drumuri, complexe rezidențiale de lux, spitale și școli private.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Legislația și reglementările   Piața funciară   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati