Guvernul nu a reușit să rezilieze contractul de privatizare a hotelului Național

shadow
Luni, 09.04.2018 07:54   2994
Agenția Proprietății Publice a inițiat pe 3 ianuarie 2018, un proces contra firmei Alfa-Engineering SRL, privind rezoluțiunea contractului de vânzare-cumpărare a pachetului de acțiuni ale statului în SA Moldova-Tur, care deține hotelul Național, o ruină din centrul Chișinăului.

Procesul a fost intentat după ce acum cinci luni, pe 15 noiembrie 2017, premierul Pavel Filip pe neașteptate și-a adus aminte că mai multe obiective privatizate, incluisv hoteul Național stau ruină de zeci de ani, iar unele mega-proiecte investiționale au rămas doar pe hârtie.

Citiți și:

Filip vrea să naționalizeze hotelul ce a fost parte a unei tranzacții între Plahotniuc și Platon

Potrivit cererii depuse pe 3 ianuarie 2018, în judecătoria Chișinău, Agenția Proprietății Publice cere obligarea restituirii de către Alfa-Engineering în proprietatea statului, a obiectului contractului de vânzare-cumpărare din anul 2006 - 1.081.506 acțiuni ale SA Moldova-Tur, ce constituie 83,24% din acțiunile societății. 

Cerere respinsă pe motiv că instanța nu e competentă

Pe 9 ianuarie 2018, Judecătoria Chișinău (sediul Centru) a emis o încheiere prin care respins cererea pe motiv că "nu este competentă să judece pricina" (art.170 alin.(1) lit.b) Codul de Procedură Civilă) și a explicat Agenției că urmează să depună cererea de chemare în judecată la instanța competentă - Judecătoria Căușeni. Adică acolo unde este înregistrată firma Alfa-Engineering.

Cu toate acestea pe 29 ianuarie 2018, Agenția Proprietății Publice a depus la Curtea de Apel Chișinău recurs, solicitând casarea încheierii Judecătoriei Chișinău din 9 ianuarie 2018 cu stabilirea, în temeiul art.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Construcții și imobiliare   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati