Se caută 739 de milioane de dolari pentru 62 de troleibuze și 15 microbuze

shadow
Joi, 01.03.2018 11:59   1768
Un grup de experți străini a elaborat un program de investiții ce prevede modernizarea transportului public din Republica Moldova.

Programul are ca scop protecția mediului, reducerea emisiilor poluante ale aerului, inclusiv a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Se caută 739 de milioane de dolari 

Potrivit experților, "în vederea implementării prevederilor programului sunt necesari circa 739 milioane dolari, pentru a achiziționa 62 de troleibuze și 15 microbuze noi", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Reprezentanții MADRM au precizat pentru Mold-street, că acest număr de unități de transport este necesar doar de prima etapă a proiectului, ce va fi implementată în municipiile Chișinău și Bălți, iar suma este una estimativă.

Citiți și:

Primăria Chișinău cheltuie anual 400 milioane lei pentru a subvenționa două întreprinderi falite

În plus aceste mijloace lipsesc în bugetul de stat și consecință pentru realizarea acestor proiecte e nevoie de asistența financiară externă. Ca rezultat, Guvernul mizează pe fondurile donatorilor pentru a fi nanța investițiile. 

“Programul de investiții în Transportul Public Ecologic din Republica Moldova (TPE) propune achiziționarea de noi autobuze, troleibuze și microbuze, inclusiv investiții "soft": în liniile de troleibuz, stațiile de GNL/GPL și alte activități de sprijin pentru îmbunătățirea sistemului de transport în centrele urbane, modernizarea stațiilor de autobuze și controlul inteligent al traficului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Transport și turism   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati