Falimentul ce poate lovi în trei bănci din Moldova și face o gaură de 65 de milioane lei în buget

shadow
Miercuri, 18.10.2017 08:15   4312
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) propune includerea de urgență în Lista debitorilor de importanță vitală pentru economie și a întreprinderii SA Aroma, aflată deja de trei ani în procedură de restructurare.

Până acum în această listă era doar societatea pe acțiuni Termocom, aflată încă din anul 2001 în procedura planului, și care acum e parte componentă a Termoelectrica.

Aroma are un "rol impunător în dezvoltarea economică a Moldovei"

Ministerul invocă drept argument prevederile din alineatul 6 din Legea insolvabilității: "Executarea planului procedurii de restructurare nu va depăși 3 ani, calculați de la data confirmării. Debitorul este în drept să execute anticipat planul. În cazul în care debitorul este de importanță vitală pentru economia națională, la solicitarea creditorilor sau a organelor centrale de specialitate ale administrației publice sau administrației publice locale, durata restructurării poate fi prelungită prin hotărîre a adunării creditorilor o singură dată, pe un termen de pînă la 2 ani".

Potrivit autorilor întreprinderea Aroma are un "rol impunător în dezvoltarea economică a Moldovei", aproape 200 de angajați și a achitat în anii 2014-2016 circa 19,1 milioane lei taxe la buget, fiind inclusă în lista contribuabililor mari în 2017. La fel și prin calitatea produselor, confirmată cu medalii și alte distincții internaționale.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Agricultura și vinificația   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati