Ryanair, cel mai mare operator de zboruri low-cost din Europa, ar putea intra pe piața din Moldova

shadow
Joi, 19.01.2017 05:45   9417
Ryanair, cel mai mare operator de zboruri low-cost din Europa, ar putea intra pe piața avia din Republica Moldova, a anunțat Kenny Jacobs, directorul de marketing al companiei Ryanair.

„Am vorbit chiar ieri despre asta. Eu cred că este o posibilitate absolută, așa cum noi creștem aici în România, să fie și asta (Moldova n.r.) o opțiune”, a declarat miercuri 18 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă Kenny Jacobs, în contextul în care acesta susține că piața estică reprezintă un interes deosebit pentru companie.

Aeroportul din Chișinău ar fi o opțiune pentru Ryanair

Jacobs a precizat că aeroportul din Chișinău ar fi o opțiune pentru efectuarea de curse aeriene de către companie și această chestiune este deja pusă pe ordinea zilei.

Ryanair operează în prezent  21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Advertisement

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri din totalul de 16 milioane, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

"România este una dintre țările cu cea mai mare creștere pentru compania noastră. (...) Aproape jumătate dintre clienții noștri sunt turiști", a mai spus directorul de marketing al Ryanair, potrivit Agerpres.

În prezent compania operează în peste 33 de țări. În 2016, Ryanair a avut 117 milioane de pasageri, astfel că a devansat Lufthansa și a devenit cea mai mare companie aeriană din Europa.

Kenny Jacobs a mai spus că se așteaptă la o creștere vertiginoasă a turismului în Spania și Portugalia în acest an, destinații unde se vor duce turiștii care preferau până acum Turcia, în special cei din nordul Europei. De asemenea, turismul în Grecia își va reveni față de anii trecuți, când turiștii erau speriați de prezența masivă a refugiaților.

Ryanair este cel mai mare operator aerian low-cost din Europa și practică tarife chiar și de câțiva euro pe segment de zbor. Prețul biletelor de avion este influențat de mai mulți factori precum prețul combustibilului, costul cu forța de muncă, distanța cursei, dar și de tarifele practicate de aeroporturi (staționare, aterizare, securitate etc).Oportunitati