Schemă de contrabandă cu țigări realizată cu ajutorul Guvernului Moldovei

shadow
Joi, 17.09.2015 05:11   5813
O serie de modificări la legislație, asumate de Guvernul Gaburici în aprilie 2015 au favorizat crearea unei scheme de contrabandă cu țigări prin regiunea separatistă

Guvernul de la Chișinău și-a revizuit decizia din aprilie 2015, prin care a aprobat prin asumarea răspunderii în fața Parlamentului, o serie de modificări la Codul Vamal care au dus la legalizarea magazinelor duty free în regiunea transnistreană.

Ca și în aprilie 2015 propunerea a venit de la vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov.

Duty free se ocupa cu contrabandă cu țigări

„În urma unor anchete se constată că prin aceste magazine a fost importat un volum mare de țigarete. Acestea însă ajung în țările UE și alte spații ceea ce reprezintă contrabandă. Pentru a elimina suspiciunile am solicitat excluderea articolului 97- 1,2,3,4 din Codul Vamal”, a argumentat propunerea Victor Osipov, care a fost acceptată de Guvern în ședința din 16 septembrie.

Propunerea a fost susținută de premierul Valeriu Streleț, care a menționat că „fenomenul este îngrijorător și că din păcate prin această abrogare acesta nu va fi curmat definitiv”.

Potrivit lui Streleț, decizia este una necesară, dat fiind faptul că „pot fi comercializate mărfuri care pot fi periculoase, atunci când nu ai posibilitatea să verifici calitatea mărfurilor sau condițiile în care sunt comercializate”. Proiectul însă va necesita și votul Parlamentului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Legislația și reglementările  

Advertisement

Oportunitati