Milionar, proprietar a 50 de companii, candidat la funcția de primar al Capitalei

shadow
Sâmbătă, 25.04.2015 12:55   2046
Președintele holdingului DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, a fost desemnat candidat al Partidului Comuniștilor la funcția de primar general al municipiului Chișinău

Omul de afaceri Vasile Chirtoca, este candidatul comunștilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău în alegerile locale generale care vor avea loc pe 14 iunie 2014.

„Este cel mai reușit candidat pentru acest post. Noi am examinat o sumedenie de candidaturi, dar ne-am oprit la cea a domnului Chirtoca. Credem că el este capabil să consolideze cetățenii, să facă din Chișinău un oraș prosper, bine amenajat, în care locuitorii să aibă plăcerea să lucreze și să-și trăiască viețile” a declarat liderul comunist Vladimir Voronin, citat de portalul noi.md.

În același timp omul de afaceri a menționat că are capacități manageriale pentru a face față acestui post.

„Eu nu sunt politician și nu cred în doctrine politice, dar am acceptat propunerea PCRM pentru că am experiența necesară. Cred că pot soluționa problemele orașului nostru și face în așa fel ca Chișinăul să devină o capitală europeană prosperă”, a menționat Chirtoca, care nu este membru al Partidului Comuniștilor.

Şef și proprietar pe un grup cu afaceri de două miliarde de lei

Vasile Chirtoca are 56 de ani și este proprietar al grupului „DAAC Hermes”, care concentrează aproape 50 de companii din Republica Moldova(ce au ca sferă de activitate de la comerțul cu automobile și tehnică agricolă, la fabrici avicole și uzine constructoare de mașini, până la silozuri de cereale, servicii IT, imobiliare și surse de informare în masă).

Cifra de afaceri a grupului trece de două miliarde de lei, iar averea omului de afaceri a fost estimată în anul 2010 de către de ziarul de afaceri ucrainean “Delo” la circa 90 de milioane de dolari. Potrivit aceleași publicații mai bogat decât Chirtoca erau atunci doar Anatol Stati, Vlad Plahotniuc, Nicolae Ciornîi și Alexandr Pincevschi.

De notat că până în prezent și-au anunțat intenția de a candida la fotoliul de primar general al Capitalei, Dorin Chirtoacă (actualul edil), Zinaida Grecianîi (expremier, iar în prezent deputat socialist), Ilian Cașu (analist politic și vicepreședinte al Partidului Nostru), Serafim Urechean (președintele Curții de Conturi și fost primar în anii 1995-2003).

 

Pentru a vedea articolul complet vă rugam sa va înregistrați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati