Motivul incredibil pentru care instanța a refuzat examinarea acțiunii Băncii de Economii contra lui Victor Ţurcan

shadow
Duminică, 28.09.2014 06:39   1932
Judecătoria Buiucani a restituit cererea Băncii de Economii de chemare în judecată pe Victor Țurcan, președintele Consiliului de administrație al Victoriabank și instituția financiară menționată.

Victor Ţurcanu, președintele Consiliului de Administrație al Victoriabank a declarat pe 15 septembrie 2014 că instituția nu poate recupera de la Banca de Economii, circa 93 de milioane de lei depuși sub formă de depozit, încă în luna ianuarie 2014, și care urmau a fi întorși la finele lunii mai.

Citiți și: Banca de Economii: Nu avem nici o datorie față de Victoriabank

În replică Banca de Economii a anunțat pe 17 septembrie că nu are nici o datorie față de Victoriabank și că îl va acționa în judecată pe Victor Țurcan și banca menționată, "pentru divulgarea secretului comercial al tranzacției și încălcarea principiului de confidențialitate, acestea fiind norme ale legislației Republicii Moldova".

Advertisement

"Prin aceste acțiuni Victor Turcanu și banca menționată au afectat imaginea și reputația profesională a Băncii de Economii", se menționa în declarația instituției.

În aceeași zi banca a depus o cerere de chemare în judecată a Victoriabank și Victor Ţurcanu, "privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, încasarea prejudiciului material".

Instanța însă a decis să restituie băncii cererea. Judecătoarea Aliona Danilov a constatat că cererea Băncii de Economii nu a fost semnată de o persoană împuternicită în modul prevăzut de lege. Totodată se menționează că Banca poate depune o nouă cerere, dar la o instanță "competentă să judece cauza".Oportunitati