Moştenire de la o întreprindere de stat: carne şi peste alterat, păstrat tocmai din anul 2011

shadow
Vineri, 25.09.2020 08:29   1914
Auditorii de la Curtea de Conturi au depistat că în antrepozitele vamale se păstrează, de aproape un deceniu, cantități mari de mărfuri abandonate de către agenți economici.

Astfel, Curtea de Conturi susţine că în cadrul unui antrepozit vamal deținut de firma Diloni Grand SRL au fost identificate stocuri de mărfuri în cantitate de 41.112 kilograme, inclusiv carne de bovine și porcine, dar și pește congelat în cantitate de 12.012 kilograme cu termenul de valabilitate expirat din anii 2011-2013, mărfuri abandonate de către 3 agenți economici.

Pericol pentru sănătate

"Mărfurile enumerate au fost „moștenite” de la precedentul deținător al antrepozitului, întreprinderea de stat Moldresurse", se arată în raportul Curţii de Conturi. De notat că Moldresurse este în faliment deja de un deceniu şi are datorii uriaşe, inclusiv circa 30 milioane lei faţă de bugetul de stat.

Auditorii susţin că aceste mărfuri depozitate în lipsa temeiurilor legale se află la un stadiu avansat de alterare și prezintă pericol pentru produsele alimentare depozitate alăturat, cu risc major asupra consumatorului final. 

Curtea de Conturi a cerut Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor să examineze starea acestor stocuri de carne şi peşte, ca să fie găsită o soluţie pentru a le distruge, o parte din ele fiind anterior sechestrate în cadrul unui dosar penal din anul 2012.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Protecția consumatorilor   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati