Compania unui consilier socialist a câştigat contractul de livrare a 52 de automobile pentru poliţie

shadow
Marţi, 22.09.2020 10:58   2479
Un lot de 52 de autospeciale operaționale de teren, pentru echipele de reacționare rapidă din toate raioanele țării, a fost repartizat Inspectoratelor de Poliție din țară. Furnizorul este compania DAAC-Autosport, ce este controlată indirect de consilierul socialist din Chişinău Vasile Chirtoca.

“Această achiziționare nu înseamnă doar mașini noi pentru polițiști și condiții de muncă mai bune pentru ei, dar și mai multă securitate și grijă pentru oameni. Sunt sigur că datorită acestor dotări tehnice, vom reuși să reacționăm mai operativ la apelurile de urgență la 112, reducând timpul de intervenție și să fim mai prezenți în stradă”, a spus În cadrul evenimentului, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu.

Automobile pe banii UE

Sergiu Paiu, şeful Inspectoratului General de Poliţie, a precizat că aceste 52 de mașini acoperă împreună cu dotările de până în prezent 90% din necesităţile poliţiei. El a mulțumit partenerilor europeni pentru suportul oferit în procesul reformelor. 

Citiţi şi:

Unul dintre cei mai bogați moldoveni a ajuns consilier municipal

Or achiziţia a fost făcută datorită alocărilor mijloacelor financiare de la bugetul de stat, în contextul implementării Programului Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către Uniunea Europeană.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Achiziții publice și licitații   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati