Audierea lui Platon și tranzacția prin care Plahotniuc a vândut acțiunile de la Victoriabank

shadow
Joi, 28.05.2020 14:07   1264
O înregistrare video de la audierile de către procurori a lui Veaceslav Platon, a fost făcută publică și în ea apare și procurorul general Alexandr Stoianoglo. Audierile se refereau la tranzacția prin care Platon a cumpărat de la Plahotniuc mai multe companii și acțiuni, inclusiv de la Victoriabank.

Din filmulețul video distribuit presei de o sursă anonimă, se poate observa cum la intrarea în încăpere procurorul general Stoianoglo merge și se salută în rusă cu Veaceslav Platon, căruia i se adresează cu: „Salut, Veaceslav!”, iar Platon, răspunde: „Bună, Alexandr Dmitrievici”.

Ulterior, Veaceslav Platon este întrebat despre compania Westburn Enterprises Limited, implicată în schema Laundromat și în tranzacția de la finele anului 2011, prin care Platon a cumpărat și acțiunilor de la Victoriabank deținute de Vladimir Plahotniuc.

„Se poate să tac? Nu vreau să mint, am spus că voi vorbi adevarul. Așa că, pentru moment, nu voi vorbi despre beneficiarul final al acestei companii. Eu știu de ce întrebați, dar prefer să mă abțin. În contextul atacului raider din 2011, prin această companie au trecut bani tranzit...

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati