Republica Moldova are un nou Guvern în frunte cu Ion Chicu

shadow
Joi, 14.11.2019 10:51   1244
Premierul desemnat de președintele Dodon, Ion Chicu a prezentat în Parlament lista Cabinetului de miniștri, în care se regăsesc mai mulți consilieri prezidențiali.

UPDATE 13.40 Astfel numărul ministerelor rămâne neschimbat.

Viceprim-ministru, Ministru al Finanțelor - Sergiu Pușcuța, actual Director al Serviciului Fiscal de Stat.

Vicepremier pentru Reintegrare - Alexandru Flenchea, șeful Biroului politici de reintegrare de la Chișinău.

Ministru al Economiei și Infrastructurii - Anatol Usatîi. El anterior funcția e secretar de stat al MEI în anii 2017-2019, în Guvernul Filip.

Ministru al Afacerilor Interne - Pavel Voicu, actualul ministru al Apărării în Guvernul Sandu și fost consilier personal la Dodon.

Ministru al Justiției - Fadei Nagacevschi, juristul PSRM, consilierul președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Advertisement

Ministru Afacerilor Externe și Integrării Europene - Aureliu Ciocoi, consilier prezidențial pentru politică externă.

Ministru al Apărării - Victor Gaiciuc, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, tatăl finului lui Igor Dodon. Consilier al șefului statului în domeniul apărării și securității naționale. 

Ministru al Educației, Culturii și Cercetării - Corneliu Popovici, consilierul lui Dodon în domeniul educației, culturii și cercetării.

Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Viorica Dumbrăveanu, fostă secretară de stat în Guvernul Filip, ajunsă, după demitere, în componența Aparatului Președintelui.

Ministru al Agriculturii - Ion Perju, consilier al lui Igor Dodon în domeniul agriculturii.

Parlamentul Republicii Moldova a acordat, în ședința plenară votul de încredere asupra Programului de activitate și întregii liste a Guvernului propuse de Ion Chicu.

Hotărârea privind aprobarea Programului de activitatea și acordarea votului de încredere Guvernului a fost adoptată cu 62 de voturi ale deputaților socialiști și democrați. Deputații din Partidul ȘOR s-au abținut, iar cei din Blocul ACUM au părăsit ședința.Oportunitati