Noul șef al Moldovagaz ar putea fi Vadim Ceban, bașcan interimar al UTA Găgăuzia

shadow
Luni, 15.07.2019 15:01   2401
Noul șef al întreprinderii moldo-ruse Moldovagaz va fi cel mai probabil că Vadim Ceban, care exercită în prezent funcția de bașcan interimar al UTA Găgăuzia, potrivit Newsmaker.

Vadim Ceban a confirmat faptul că candidatura sa a fost propusă pentru această funcție, ce este vacantă deja de un an și ceva.

El a refuzat însă să comenteze oferta, precizând doar că trebuie să treacă și aprobările de rigoare. Adică să fie aprobat și de Guvernul Moldovei și de Consiliul de Observatori al Moldovagaz condus de reprezentanții Gazprom.

Amintim că șeful statului, Igor Dodon, a declarat la postul Moldova 1, că Guvernul ar putea propune în această săptămână o candidatură pentru șefia Moldovagaz. El a adăugat că aceasta candidatură va fi coordonată neapărat cu gigantul rus Gazprom.

În plus Igor Dodon a susținut că există o șansă reală pentru o reducere a prețului la gaze naturale.

Advertisement

„Mai întâi ne clarificăm cu ce se întâmplă în interiorul Moldovagaz, să vedem ce rezerve avem, și apoi încerc să obțin o reducere de la Gazprom la gazul livrat pentru Republica Moldova”, a afirmat Dodon.

Amintim că funcția de președinte al Moldovagaz este vacantă din mai 2018, după ce fostul șef Vasile Botnari (o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc) a fost promovat în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

El a reușit să se mențină la conducerea Moldovagaz doar un an și două luni, unde a ajuns acolo după fuga peste hotare a fostului președinte al Moldovagaz, Alexandru Gusev, care oficial a exercitat funcția de manager la Moldovagaz din august 2007.

În prezent, interimatul funcției de director al acestei instituții este asigurat de vicepreședintelui Consiliului de Administrație SA Moldovagaz, Iacov Cazacu, astfel încât să nu fie întreruptă activitatea.

Vadim Ceban a fost anterior șef de direcție energetică la Ministerul Economie, iar în 2009 a fost director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).Oportunitati