De ce Adriana Bețișor și-a dat demisia din funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție

shadow
Miercuri, 03.07.2019 13:55   1608
Adriana Bețișor a renunțat la exercitarea interimatului funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, interimat asigurat după demisia lui Viorel Morari.

În același timp Bețișor va rămâne în continuare în funcția de adjunct al Procuraturii Anticorupție.

Solicitat de IPN, procurorul general, Eduard Harunjen, a declarat că funcția a fost preluată de către Eduard Varzari, care de mai mulți ani este procuror-șef adjunct al acestei instituții. Procurorul general spune că în cererea Adrianei Bețișor nu sunt invocate motivele pentru care renunță la exercitarea interimatului, însă din discuțiile pe care le-a avut cu ea a desprins că a ales să se axeze pe investigațiile pe care le are în gestiune.

Advertisement

Amintim că la finele lunii iunie, prim-ministra Maia Sandu a declarat că Adriana Bețișor ar trebui să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, dar și să fie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică.

„Este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Ilan Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său Plahotniuc, și că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest”, a declarat atunci Maia Sandu.

Bețișor a ajuns în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în iunie 2011, imediat după ce a absolvit Institutul Național al Justiției (INJ). Ea a gestionat dosare cu nume mari și cu fraude de sute de milioane de lei.

A fost acuzatoarea de stat care a instrumentat dosarul de corupere pasivă și trafic de incluență pe numele ex-premierul Vlad Filat, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare.Oportunitati