Scandalul autobuzelor Isuzu aduse de un offshore se îngroașă

shadow
Joi, 21.02.2019 07:20   4547
Administrația companiei BMC Truck & Bus, care a fost descalificată din licitația pentru autobuze, a contestat rezultatele acesteia la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor încă pe 18 februarie 2019.

Silvia Colacea, directorul executiv al companiei BMC se arată șocată de faptul că Parcul Urban de Autobuze a semnat contractul cu offshorul Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri LTD și susține că firma pe care o reprezintă examinează și posibilitatea de a depune și o plângere penală pe subiectul licitației.

Citiți și:

Un offshore specializat în IT, dintr-o regiune separatistă, va livra 31 de autobuze pentru Chișinău

"Am depus contestația la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor și am primit și confirmarea acesteia. Dar după aceea, timp de două zile nu mai înțeleg ce se întâmplă, că nu mai merge site-ul lor normal și nu se poate de găsit informația acolo", a declarat Colacea.

Totodată ea s-a arătat surprinsă și de declarațiile făcute pentru Newsmaker.md de primarul general interimar Ruslan Codreanu, precum că nimeni nu ar fi contestat rezultatele tenderului.

Advertisement

Pe de altă parte Serghei Daradur, reprezentant oficial al Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd în Republica Moldova, a expediat un comunicat în care respinge acuzațiile formulate de fostul edil al Capitalei Dorin Chirtoacă, care a susținut că autobuzele nu ar fi noi.

"Reafirmăm că autobuzele destinate Primăriei Municipiului Chișinău sunt noi și în perfectă stare de funcționare, iar prețul pe care primăria îl va plăti este unul bun, sub prețul cu care astfel de autobuze sunt vândute în regiunea noastră geografică", afirmă Daradur.

Totodată el informează că firma offshore Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri LTD din Ciprul de Nord a decis să îl dea în judecată pe Dorin Chirtoacă.

Pe de altă parte, potrivit Ziarului de Gardă, reprezentanții companiei ISUZU din Turcia au declarat că „Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri” LTD nu este distribuitorul oficial al companiei lor în Republica Moldova, ci entitate cu care Anadolu Isuzu cooperează pe diferite pieți din lume.

Aminitim că vineri, 8 februarie, comisia de concurs pentru licitația de cumpărare a 31 de autobuze a selectat oferta Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord.

Compania câștigătoare a oferit cel mai mare preț – 78,08 milioane de lei (fără TVA) pentru 31 de autobuze.

O investigație Mold-Street arată că firma are în calitate de fondator pe Kazim Erarslan (99%), care este asociat și la compania moldovenească Paynet Services SRL, ce deține licență de emitent de monedă electronică, dar și la alte afaceri.Oportunitati