Compania lui Shor a ajuns cea mai profitabilă pe piața de asigurări

shadow
Joi, 07.12.2017 07:05   1215
În primele nouă luni ale acestui an companiile de asigurări din Republica Moldova au înregistrat un profit net de 52,16 milioane lei, de 2,5 ori mai puțin decât în perioada respectivă a anului 2016..

Profitul brut total realizat de companiile de asigurare de pe piața de profil din Moldova în primele 9 luni din acest an s-a ridicat la 88,53 milioane lei (echivalentul a 4,27 milioane euro), în scadere cu 35% față de primele noua luni din anul precedent, potrivit portalului xprimm.md.

În același timp, pierderea agregată la nivel de piață a fost de 36,3 milioane lei. Totuși, rezultatul agregat este unul pozitiv, respectiv de 52,16 milioane lei, reprezentând diferența între valoarea profitului raportat de cele 12 societăți care au ieșit pe plus și valoarea pierderilor raportate de cinci asiguratori care au încheiat perioada de raportare în minus.

Advertisement

Cel mai mare profit a fost înregistat de Klassika Asigurări, companie ce face parte din imperiul lui Ilan Shor. Ea a raportat profit de 17 milioane lei, în scădere cu circa 10% față de perioada respectivă a anului 2016.

Klassika este urmată de Alliance Insurance Group cu 14,3 milioane lei și Grawe Carat Asigurări cu 13,6 milioane lei.

La polul opus cu pierderi de 29,3 milioane lei se află compania General Asigurări, proprietarul căreia este fostul manager și asociat al Moldasig Vitalie Bodea.

Această evoluție are și o explicație. Compania are doar un an de existență.

În primele 9 luni ale anului 2017, piața de asigurări din Republica Moldova a înregistrat un total de prime subscrise de 1,06 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 4,7% comparativ cu perioada similară din 2016, arata datele preliminare publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF).

Citiți și:

În 9 luni au adunat prime de peste un miliard de lei: Cine sunt liderii pieței asigurărilorOportunitati