Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Pe 7 martie are loc adunarea acționarilor Michailides Tobacco Moldova S.A.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • 21 martie este ultima zi când Energocom S.A. primește oferte pentru servicii de audit în anul 2018.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Rosbalt: Plahotniuc este acuzat de omor în Rusia. PDM - e o hărțuire politică

1 2
 • Vlad Plahotniuc nu are nicio funcţie oficială, dar este coordonator al coaliţiei de la guvernare
  Foto: arhiva
 • Dosarul in instanţa din Moscova depus pe 30 noiembrie 2017
  Foto: mos-gorsud.ru
Miercuri, 06.12.2017 12:07   662
Comitetul de anchetă al Federației Ruse i-a înaintat învinuire președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în lipsa acestuia, anunță portalul rus Rosbalt.

Totodată în celebra judecătorie Basmannîi din Moscova, apare înregistrată o cerere de aplicare a măsurii de arest preventiv pe numele lui Plahotniuc V.G., pe un articol din Codul Penal al Rusiei, acesta fiind învinuit de omor.

Portalul Rosbalt face trimitere la o sursă în organele de anchetă, care ar menționa că în materialele cazului se spune că „Plahotniuc a comis omorul cu deosebită cruzime a peste două persoane recurgând la metode periculoase, în componența unei grupări criminale organizate, din motive politice, ideologice, rasiale sau a urii naționale”.

Contactat de TV8, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a menționat că este vorba de o nouă farsă și că a aflat despre această învinuire din sursele mass-media, fără a verifica însă dacă este o informație veridică sau nu.

„Nu cunoaștem în principiu nimic despre astfel de informații. Cel mai probabil este una din nenumăratele atacuri care au loc în ultima perioada la adresa președintelui PDM. Așa cum se observă, aceste atacuri vin și inclusiv de la Moscova și au legătură directă cu activitatea sa politică. Nu este prima dată când sunt intentate dosare împotriva oficialilor de la Chișinău și este o încercare de a intimida vectorul politic de la Chișinău”, a spus Vitalie Gamurari.

Ulterior Partidul Democrat a emis un comunicat în care nu menționează numele liderului, dar își exprimă "dezaprobarea față de acțiunile provocatoare de hărțuire și persecuție politică la care sunt supuși în continuare, de către Federația Rusă, reprezentanții partidului și oficiali ai Guvernului și Parlamentului".

"PDM informează că în ultimul an au fost intentate zeci de dosare de urmărire sau penale împotriva unor oficiali politici și guvernamentali din Republica Moldova. A fost respins de către Interpol și alte instituții internaționale un număr foarte mare de solicitări din partea unor instituții din Federația Rusă, care au fost apreciate ca reprezentând acțiuni de hărțuire și persecuție politică la adresa oficialilor moldoveni. Acest eșec de credibilitate înregistrat de autoritățile ruse a dus la o radicalizare și mai mare a acțiunilor de harțuire politică".

Totodată PDM cere Ministerului Afacerilor Externe "să întreprindă măsurile care se impun pentru a condamna, din nou, oficial, aceste acțiuni de hărțuire politică, având în vedere că nici până astăzi Federația Rusă nu a răspuns demersului anterior al Guvernului și Parlamentului privind abuzurile comise împotriva mai multor oficiali moldoveni".

De notat că în prezent Vlad Plahotniuc se află într-o vizită în Statele Unite.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Proprietari și manageri   Corupția  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close