Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Franzeluța SA organizează adunarea extraordinară a acționarilor pe 25 mai.
 • Rusia
  În perioada 24-26 mai la St.Petersburg are loc Forumul Economic Mondial.
 • Pe 28 mai IDIS Viitorul organizează o masă rotundă pe tema impactului comerțului, energeticii, migrației și securității asupra Parteneriatului Estic.
 • În perioada 29-30 mai are loc evenimentul Moldova Automotive Days 2018, cu participarea companiilor din Germania și Austria.
 • Bruxelles, Belgia
  O delegație din Moldova participă la Adunarea Generală a EU4Business în perioada 20-21 iunie 2018.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.
 • Pentru anul 2018 Banca Națională a Moldovei a prognozat o creștere economică de 3,5% și o inflație de 3,7%.

Miliardar rus, suspectat că a cărat cu valiza sute de milioane de euro în Franța

1 2
 • Suleiman Kerimov are o avere de circa 7 miliarde de dolari
  Foto: kommersant.ru
 • Vila Hier, reședința din Franța a miliardarului
  Foto: lefigaro.fr
Marţi, 05.12.2017 07:35   803
Suleiman Kerimov, senatorul și omul de afaceri rus arestat în sudul Franței, este suspectat că a introdus ilegal în Franța între 500 și 750 de milioane de euro.

"În cazul Kerimov, se ia act de faptul că valize cu până la 20 de milioane de euro pe caz, au circulat în Alpes-Maritimes (districtul n.r.) în timpul achizițiilor de vile la prețuri de dumping pe Cap d'Antibes“, a declarat procurorul Jean-Michel Pretre din Nisa, citat de nicematin.com

Tmp de câteva luni, procurorul din Nisa, Jean-Michel Pretre și echipa sa lucrează la investigarea achiziționării a patru vile pe Cap d'Antibes de către miliardarul rus Suleiman Kerimov.

Potrivit 20minutes.fr, procurorul a precizat chiar că în valize nu erau narcotice, ci bani. În 2014, a fost inițiată o investigație care sa încheiat prin deschiderea unei anchete judiciare de către procuratură.

Astăzi, o duzină de oameni sunt inculpați, inclusiv miliardarul rus Suleiman Kerimov, a adăugat magistratul.

"Vilele, nu erau scopul principal. Scopul operațiunii este spălarea banilor ilegali", precizează procurorul Jean-Michel Pretre din Nisa. Acesta susține că Kerimov a "uitat" să declare milioane de euro pe care ia introdus în Franța. 

Cu obținerea de numeroase documente, instanțele din Franța au fost în măsură să demonstreze că au existat intrări clandestine de bani în Franța „sume considerabile utilizate pentru a finanța achiziția de proprietăți pentru sume oficiale ridicol de mici comparativ cu realitatea volumului tranzacțiilor ", subliniază Jean-Michel Prêtre.

Una dintre vile, de exemplu, a fost achiziționată oficial pentru 37 de milioane de euro, în timp ce ea a fost oferită spre vânzare contra sumei de 150 de milioane de euro de către foștii proprietari. Zeci de milioane de euro în numerar și comisioane, de până la cinci milioane de euro, au fost adăugate la prețul mărfurilor.

În consecință senatorul miliardar și senatorul rus este acuzat de fraudă și spălare a circa 500-750 de milioane de euro.

Amintim că parlamentarul rus a fost arestat la finele lunii noiembrie 2017 preventiv de poliția franceză în cadrul unei investigații privind spălare de bani și fraudă fiscală.

Potrivit celor mai recente estimări realizate de revista Forbes, Suleiman Kerimov are active de peste șapte miliarde de dolari. Familia lui Suleiman Kerimov deține compania Polyus, care deține zăcăminte de aur.

În același timp autoritățile de la Moscova au informat autoritățile din Franța că parlamentarul rus arestat are imunitate diplomatică

Konstantin Kosachev, șeful Comisiei pentru Afaceri Internaționale din Consiliul Federației ruse, a declarat că se iau "toate măsurile necesare" pentru a se obține eliberarea lui Kerimov.

Ministerul de Externe al Franței a transmis că imunitatea diplomatică de care beneficiază Kerimov se aplică doar în cazul puterilor sale oficiale.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Corupția  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close