De la Platon înapoi la Russu

shadow
Miercuri, 07.04.2021 14:12   1160
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a admis plângerile companiilor Continental Business Invest SRL și SCM Development Mol SRL și a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile au fost recunoscute corpuri delicte și au fost sechestrate.

Potrivit Procuraturii, este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182, și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție au fost transmise în posesia și folosința firmelor Interprimcolect SRL și, respectiv, Pavrapid SRL, beneficiar efectiv al cărora este Veaceslav Platon.

Decizia Procurorului General este întemeiată pe constatările, în ordine de control ierarhic superior, potrivit cărora soluțiile procuraturii specializate au avut la bază interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale și au intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

Advertisement

Prin urmare, Procurorul General a restabilit drepturile SRL Continental Business Invest și SRL SCM Development Mol, beneficiar efectiv al cărora este omul de afaceri Vladimir Russu, dispunând restituirea celor două imobile proprietarului.

Amintim că, la finele lunii martie 2021, Vladimir Russu l-a acuzat pe Veaceslav Platon de „atac raider”. Atunci Russu declara, că prin decizii judecătorești, cele două bunuri imobile au fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

În replică, Platon a declarat că cele două bunuri imobile ar reprezenta „activele pe care Plahotniuc, prin partenerul său, Vladimir Russu, a încercat să le legalizeze”.

Vladimir Russu deține grupul Accent, iar în 2017 a vândut „Casa Albă”, un imobil impunător dintr-un cartier de lux din Capitală, unei firme cipriote reprezentată de Iurie Luncașu – un personaj din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova.



Oportunitati