Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 23 – 29 februarie 2020

shadow
Duminică, 01.03.2020 05:59   427

• Guvernarea este interesată să privatizeze Metalferos. • Câți bani sunt alocați din bugetul de stat pentru justiție? • Pierderi de peste 100 milioane lei la o companie a statului. • De ce Moldovagaz nu cumpără gaze din UE sau din Ucraina?

Din programul de privatizare urmează a fi excluse patru companii importante ale statului și două bunuri. Guvernul modifică programul de privatizare: Metalferos ia locul Moldtelecom.

***

Ministerul Finanțelor a blocat alocarea a 70 de milioane de lei pentru finanțarea sectorului justiției. Câți bani sunt alocați din bugetul de stat pentru justiție?

***

O societate pe acțiuni, la care statul deține 100% din capital, a finalizat anul 2019 cu pierderi estimate la peste 100 milioane lei.

Advertisement

***

Pe piața serviciilor de transport avia de călători din Republica Moldova a apărut o nouă companie.

***

Directorul „Operatorului sistemului de transportare a gazelor” din Ucraina sugerează că Republica Moldova poate să achiziționeze gaze naturale din UE cu 16% mai ieftine decât de la Gazprom. Moldovagaz susține că lucrurile stau altfel De ce Moldovagaz nu cumpără gaze din UE sau din Ucraina?

***

Uniunea Europeană va introduce un nou filtru de securitate pentru cetățenii a peste 60 de țări care se bucură în prezent de regimul fără vize în cazul călătoriilor scurte, inclusiv Republica Moldova. „Autorizații de călătorie” în Spațiul Schengen din 2021?

Se atestă o creștere, cu 15.000 -16.000 pe an, a numărului persoanelor care pleacă la muncă în afara țării pe o perioadă mai mare de 3 ani. Străinii vor suplini deficitul de forță de muncă cu care se confruntă Moldova.

***
Teme:

Oportunitati