Expert-Grup prezintă studiul „Viziune de alternativă privind combaterea evaziunii fiscale și promovarea complianței fiscale în Moldova în baza experimentelor comportamentale”

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” vă invită să participați la evenimentul de prezentare a studiului „Viziune de alternativă privind combaterea evaziunii fiscale și promovarea complianței fiscale în Moldova în baza experimentelor comportamentale” în cadrul căruia vor fi prezentate concluziile experimentelor economice organizate în Republica Moldova pe subiectul moralității fiscale. Evenimentul va avea loc pe 18 februarie, cu începere de la ora 10:00, la sediul Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, de pe strada Bernardazzi 45.

Experții vor prezenta rezultatele experientelor economice organizate în parteneriat cu Academia de Studii Economice a Moldovei și Laboratorul de economie experimentală din Montpellier (Franța), în cadrul cărora au fost analizați factorii comportamentali care explică evaziunea sau complianța fiscală a populației, impactul anticipat al majorării/micșorării penalităților versus majorării/micșorării intensității de controale fiscale, rolul informațiilor pozitive și negative despre evaziunea și complianța fiscală sau impactul încurajării avertizorilor anonimi privind evaziunea fiscală observată (eng: whistleblowing). În baza concluziilor experimentelor economice menționate, experții vor formula un set de recomandări în vederea eficientizării luptei cu evaziunea fiscală și promovării complianței fiscale.

Limba de lucru a conferinței va fi limba română.

Pentru a vă înregistra la eveniment, vă rugăm să completați formularul disponibil aici, până pe data de 16 februarie 2020.

Dacă aveți nevoie de clarificări și/sau explicații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la adresa natalia@expert-grup.org, persoana de contact Natalia Chitii, specialist în comunicare.

Data: 18 februarie 2020

Ora: 10:00 

Locația: Sediul „Expert-Grup”

Adresa: str. Bernardazzi 45

Persoana de contact: Natalia Chitii

Telefon: (022) 929 994


Advertisement

Oportunitati