Diversitatea în mass-media: este timpul să redefinim jurnalismul de calitate pentru a asigura egalitatea?

Asociația Presei Independente (API) anunță selectarea participanților la conferința internațională Diversitatea în mass-media: este timpul să redefinim jurnalismul de calitate pentru a asigura egalitatea? care va avea loc la 5 martie 2019 la Chișinău.

La conferință vor participa profesioniști din domeniul mass-media și experți din Suedia, Republica Moldova, Ucraina și Polonia, care vor discuta despre aspectele de gen raportate la condițiile de muncă în industria mass-media și la producerea conținutului jurnalistic de calitate. Conferința este organizată de FOJO Media Institute din Suedia, Asociația Presei Independente (API) și UN Women Moldova, cu sprijinul financiar al Institutului Suedez (SI) și al Agenției suedeze pentru dezvoltare internațională (Sida).

La conferință vor fi prezentate rezultatele unei cercetări științifice, dedicată studierii aspectelor de gen în industria mass-media din Georgia, R. Moldova și Rusia, elaborată de experții FOJO Media Institute la sfârșitul anului trecut. De asemenea, vor avea loc discuții cu participarea unor experți internaționali la temele: „Unde sunt bărbații? De la dominarea masculină la feminizare - tendințele de gen în jurnalismul din Europa de Est și Centrală”, „Proiecte mediatice axate pe gen / Mass-media cu conținut integrat”, „Împreună sau separat?”, „Publicitatea sexistă: cine are de câștigat?”. Limbile de lucru ale conferinței internaționale vor fi engleza și rusa (traducerea va fi asigurată). Vedeți agenda (în limba rusă) și informația despre unii experți ai conferinței.

La conferință sunt invitați manageri media, jurnaliști, bloggeri, reprezentanți ai organizațiilor de media. Doritorii sunt rugați să transmită, până la 15 februarie 2019, o solicitare de participare la adresa electronică: diana.lungu@api.md cu indicarea motivației de a participa la conferință. Atenție: numărul de locuri la conferință este limitat, iar participanții vor fi selectați în ordinea solicitărilor și în funcție de motivație.

Pentru alte informații, contactați-ne la numărul de telefon 022 210602, persoană de contact: Diana Lungu, coordonatoare comunicare API.


Advertisement

Oportunitati