Concurs de granturi: Procese democratice și electorale

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) lansează un Program de granturi mici pentru susținerea unor proiecte de scurtă durată în următoarele domenii tematice:

-       Monitorizarea proceselor electorale și democratice,

-       Educația electorală,

-       Reflectarea independentă a evenimentelor de interes public și național în mass-media.

Proiectele depuse în concurs vor solicita o singură contribuție de la SDC de cel puțin 2’000 de franci elvețieni (CHF) și cel mult 20’000 CHF și vor avea o durată de implementare de până la 6 luni (septembrie 2018 – februarie 2019). Susținerea financiară, acordată de SDC, va constitui cel mult 80% din costul total al proiectului.

Pot obține finanțare următoarele tipuri de entități juridice înregistrate în Republica Moldova: a) organizațiile neguvernamentale naționale și locale specializate și b) instituțiile media naționale și locale care au o politică editorială independentă, servesc interesul public și au demonstrat angajament față de jurnalismul etic și profesional.

Pentru detalii privind structura propunerii de proiect și procedura de selectare, vedeți mai jos Ghidul de aplicare.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiect este 3 septembrie 2018. Dosarele vor fi expediate la adresa chisinau@eda.admin.ch 

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) este o agenție de cooperare internațională din cadrul Departamentului Federal al Afacerilor Externe al Elveției. SDC este responsabilă pentru coordonarea asistenței tehnice și a ajutorului umanitar acordate de Confederația Elvețiană. În Republica Moldova, SDC este reprezentată de Biroul de Cooperare al Elveției care este și Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene în Republica Moldova.

Ghid de aplicare_Granturi mici_Procese electorale

Sample Budget


Advertisement

Oportunitati