Extinderea termenului de aplicare la a 4-a școală de vară internațională organizată de Universitatea City University of New York în domeniul expertizei sociale

A.O. „Proiectul Casa Mare” în colaborare cu A.O. “Asociaţia Naţională a Experţilor şi Asistenţilor Sociali din Moldova” și IMSP de Reabilitare Vocaţională (VRC-Moldova) invită studenţii din Moldova să participe la a 4-a şcoală de vară organizată de Universitatea York College, City University of New York în perioada 2 iunie – 1 iulie 2018, pentru a avea parte de o experienţă unică de dezvoltare personală şi profesională.

La şcoală de vară vor participa 12 studenţi din Statele Unite de la universitatea organizatoare şi 6 studenţi din Moldova, ce urmează a fi selectaţi, care timp de 4 săptămâni vor frecventa orele de teorie predate de Dl. Vadim Moldovan, doctor în social work, profesor la universitatea York College, City University of New York şi vor participa la seminare în teren organizate la Centrul de Reabilitare Vocaţională (VRC-Moldova) din Chişinău si in satul Cărbuna.

Practica în cadrul Centrului de Reabilitare Vocaţională va fi orientată pe continurea dezvoltării modelului social VRC bazat pe arte inovative si replicarea artefactelor istorice. Alt aspect al practicii de stagiere va reprezenta conceperea unui simț al comunității între clienți cu probleme de sănătate mintală, implicându-i în activitățile de ordin zilnic. Mai mult, va fi inclusă posibilitatea comercializării produselor din centrul VRC (festivalul de la Cărbuna, etc.).

Practica în cadrul satului Cărbuna va consta în organizarea si dezvoltarea societătii prin reconstruirea legăturii dintre generații, elaborarea și implementarea planului festivalului Taur Negru de Cărbuna (crearea unei hărți atractive a teritoriului respectiv, etc.).

Pentru a facilita schimbul intercultural dintre studenţii americani şi cei moldoveni, vor fi organizate excursii şi deplasări gratuite: tur cultural prin Chişinău excursii la mănăstiri și locuri turistice din Moldova şi o deplasare în Odessa.

Cerințele necesare pentru aplicare sunt:

  • Cunoașterea limbii engleză la nivelul întreținerii conversațiilor.
  • Studenți sau absolvenți (licență / masterat)

Pentru a Vă înscrie la şcoala de vară, trimiteţi la adresa de email projectcasamare@gmail.com următoarea informaţie:

  • Numele, prenumele
  • Date de contact (email, telefon)
  • Studiile
  • Experienţa profesională (dacă aveţi)

Dacă aveţi întrebări, le puteţi trimite pe adresa de email indicată mai sus sau apelaţi la numerele de telefon 069874831 (Alina), 069158153 (Andreea). Termenul limită de înregistrare este luni, 28 mai. Toți aplicanții vor fi invitați la un concurs în bază de interviu, în urma căruia vor fi anunțați dacă au fost acceptați sau nu.


Advertisement

Oportunitati