MediaLab : un proiect despre jurnalism, IT și francofonie

Alianța Franceză din Moldova și Spațiul Media Tech lansează, miercuri 16 mai 2018, proiectul MediaLab, un proiect adresat tinerilor francofoni din Republica Moldova.

FORMĂRI CE ȚIN DE UTILITATEA TEHNOLOGIILOR DIGITALE ȘI UN CONCURS DE REPORTAJE

MediaLab este un proiect care îmbină formările tematice ce țin de utilitatea tehnologiilor digitale în domeniul informațional și al jurnalismului, ateliere de dezbateri și discuții, vizite ghidate și un concurs de reportaje în franceză cu tematica Francofonia în Republica Moldova. Acesta va permite participanților să câștige numeroase premii, printre care tablete digitale.

Concursul se adresează tinerilor francofoni sau persoanelor care studiază limba franceză cu vârsta cuprinsă între 13 și 25 de ani. Aceștia vor concura în echipe formate din doi participanți, repartizate în două categorii de vârstă :

13 – 16 ani.

17 – 25 ani.

Pe parcursul primei întâlniri care va avea loc miercuri 16 mai la ora 17.30 în Spațiul Medias Tech de la Chișinău, pe lângă obținerea informațiilor complete despre proiect, participanții își vor forma echipele.

Toți participanții vor beneficia de diferite ateliere de formare, organizate de Spațiul Medias Tech, tematica acestora va ține de jurnalism și noile tehnologii, astfel participanții vor învăța cum să realizeze un reportaj despre subiectul Francofoniei în Republica Moldova, tehnicile de scriere, redactare foto, video, realizarea unui interviu, gestionarea instrumentelor digitale, crearea unui blog etc.

Animatorii atelierelor vor consilia participanții pe tot parcursul proiectul pentru ai ajuta în realizarea reportajelor.

Detaliile concursului le găsiți aici: https://www.alfr.md/ro/2018/04/30/medialab-journalisme-it-francophonie/


Advertisement

Oportunitati