RISE Moldova: Termen extins pentru susținerea proiectelor de investigații

RISE Moldova prelungește perioada de înscriere la concursul pentru susținerea proiectelor de investigații până în data de 9 iulie 2017.

Subiectele anchetelor pot viza una dintre următoarele teme: corupție, fraudă financiară, spălare de bani, încălcarea drepturilor omului, crima organizată. La concurs pot aplica echipe formate din 4 persoane, printre care doi jurnaliști, un specialist IT și un activist. Echipa urmează să propună un subiect pre-documentat și bugetul necesar pentru realizarea anchetei, inclusiv mărimea onorariilor pentru fiecare membru al echipei.

Fiecare echipă va beneficia de sprijinul unui coordonator de la RISE Moldova, care va ajuta jurnaliștii să documenteze anchetele. În plus, fiecare anchetă va trece printr-o procedură de verificare a faptelor (fact-checking).

*NOTĂ: În cazul în care aveți o idee documentată de subiect, dar nu ați reușit să formați echipa, aplicați individual și vom încerca să formăm echipa împreună.

Onorariile pentru investigațiile pubicate/difuzate vor fi de până la 1.530 $ (net) pentru anchetele naționale și 2.560 $ (net) pentru anchetele transnaționale.

Termenul limită pentru publicarea anchetelor este 1 decembrie 2017.

Concursul pentru susținerea proiectelor de investigație va fi deschis în perioada 24 mai-9 iulie 2017, ora 18.00. În rezultatul concursului vor beneficia de sprijin 4 anchete naționale și 2 transnaționale.

Proiectul de investigație trebuie să conțină următoarea informație:

Nume, adresa, telefonul, e-mailul membrilor echipei:

Titlul propunerii de proiect:

Descrierea ideii şi scopului investigaţiei: (200-250 cuvinte)

Planul de lucru săptămânal: (200-250 cuvinte)

Mass-media care va publica investigaţia:

Bugetul: *RISE Moldova va oferi acces la bazele de date cu plată și va acoperi cheltuielile de transport.

CV-ul jurnalistului

Proiectele de investigație vor putea fi depuse în formă electronică la adresa grant.risemoldova@gmail.com. Persoană de contact Doina Ipatii. Tel: 069180990

Concursul pentru susținerea proiectelor de investigație este parte a proiectului implementat de RISE Moldova în parteneriat cu Transitions Online (TOL) cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe și National Endowment for Democracy.


Advertisement

Oportunitati