Transparența și responsabilitatea autorităților locale

Echipa IDIS „Viitorul" are plăcerea de a Vă invita la conferința „Transparența și responsabilitatea autorităților locale prin acțiuni anticorupție”. Evenimentul va avea loc joi, 29 iunie, începând cu ora 10:00* (*înregistrarea și cafeaua de bun venit 9.30 – 10.00), în Sala de conferinţe a Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, situat pe str. Iacob Hâncu 10/1, MD – 2005, Chișinău.

Scopul acestei conferințe este de a oferi participanților un schimb de bune practici și lecții învățate în domeniul asigurării transparenței (decizionale, financiare și economice) în activitatea autorităților publice locale din Moldova prin implementarea acțiunilor de integritate și anticorupție.

Astfel, în cadrul conferinței va fi prezentat topul celor mai transparente primării din Moldova în anul 2016. Clasamentul a fost realizat în baza unei cercetări sociologice și a monitorizării paginilor web oficiale ale 39 de orașe și 21 de sate din țară. Datele clasamentului vor putea fi accesate pe portalul transparenței guvernării locale în Moldova - http://localtransparency.viitorul.org/.

Totodată, la evenimentul din 29 iunie, experta în finanțe publice, Angela Secrieru va comunica rezultatele evaluării veniturilor publice locale din cele mai mari 50 de orașe și sate din Moldova, compilate într-un raport. La conferință vor participa și experții Transparency International din Slovacia care vor împărtăşi experienţa lor în domeniu.

De asemenea, vor fi prezentate principalele concluzii ale Indicelui de dezvoltare al mediului de afaceri local. Raportul, semnat de Liubomir Chiriac, Tatiana Lariușin și Ion Butmalai are scopul de a analiza avantajele și dezavantajele competitive ale raioanelor din Republica Moldova.

Vă rugăm respectuos să confirmaţi participarea Dvs. şi/sau a persoanelor delegate de Dvs. la numerele de telefon (+373 22) 22 18 44 sau prin e-mail la adresa ana.veverita@viitorul.org.

Evenimentul are loc în cadrul inițiativei „Localități transparente, competitive și sustenabile financiar“. Inițiativa este implementată de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), cu susținerea financiară a Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid). Proiectul are ca scop creșterea transparenței, responsabilității financiare și competitivitatea autorităților locale din Republica Moldova.


Advertisement

Oportunitati