RISE Moldova și N-ost anunță concurs de selectare a proiectelor de investigație pentru 2017

RISE Moldova, împreună cu organizația non-guvernamentală N-ost din Berlin, Germania, anunță concurs de selectare a ideilor de investigație de interes public regional. Concursul este organizat în cadrul proiectului internațional "n-vestigate" implementat alături de alte trei organizații partenere din Ucraina, Georgia și Armenia. 

Cine poate aplica?

Orice jurnalist care are o idee de investigație de interes public relevant pentru cel puțin două din următoarele țări: Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Rusia, Belarus, Azerbaijan sau statele UE care poate fi documentată și publicată într-un termen rezonabil (4-6 luni).

Ce trebuie să conțină dosarul de aplicare?

Detalii despre jurnalistul aplicant (sau jurnaliștii aplicanți, dacă este cazul) și toată informația relevantă despre proiectul de investigație: descrierea proiectului și bugetul estimativ pentru realizarea investigației (inclusiv onorariul de autor).

Avantaje la selecție:

Vor fi avantajați jurnaliștii care au făcut deja o pre-documentare pentru investigația propusă. Un alt avantaj va fi aplicarea în echipă. De exemplu, o investigație care vizează Moldova și Ucraina va avea mai multe șanse să fie acceptată în proiect dacă jurnalistul din Moldova va aplica împreună cu unul din Ucraina. În acest an prioritate vor avea subiecte ecologice.

Perioada și activitățile proiectului "n-vestigate" în 2017:

Jurnaliștii selectați vor deveni participanții proiectului "n-vestigate" 2017. Pe lângă documentarea anchetelor, proiectul prevede un eveniment la care vor fi invitați jurnaliștii participanți, juriști specializați în legislația media. Conferința anuală va avea loc la Odessa, Ucraina, în a doua parte a lunii octombrie. Investigațiile trebuie să fie publicate până la 31 ianuarie 2018.

Depunerea dosarelor și termenul limită:

Depunerea proiectelor se va face online, în limbile engleză sau rusă, prin completarea formularului: AICI

Ultima zi de aplicare este 16 aprilie 2017.

Mai multe detalii le puteți afla pe pagina oficială a concursului (în engleză și rusă) sau la coordonatorul proiectului în Republica Moldova:

Inna Cîvîrjic, RISE Moldova

Email: innareporter@gmail.com


Advertisement

Oportunitati