Concurs pentru jurnaliști

Proiectul finanțat de UE “Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova” și Curtea Constituțională a Republicii Moldova anunță un concurs pentru jurnaliști.

Concursul este deschis pentru toate tipurile de instituții media: TV, radio, mass-media tipărită și electronică.

Scopul concursului este de a sensibiliza societatea și mass-media din Republica Moldova privind funcțiile, mandatul și activitatea Curții Constituționale a Republicii Moldova.

Jurnaliștii, materialele căror au fost sau vor fi difuzate sau publicate în Republica Moldova în perioada 1 ianuarie 2016 – 15 martie 2017 și care au drept subiect funcționarea Curții Constituționale, sunt eligibili pentru a participa la concurs.

Criteriile generale pentru concurs cuprind: actualitatea subiectului, prezența elementului noutății, modul de scriere/prezentare, valoarea adăugată pentru societate, respectarea normelor deontologiei jurnalistice și originalitatea.

Câștigătorii vor fi selectați în fiecare dintre următoarele categorii:

- Cea mai bună acoperire/ediție TV;

- Cel mai bun program și/sau acoperire/ediție radio;

- Cel mai bun articol de ziar; și

- Cel mai bun articol pe internet, cel mai bun blog.

Câștigătorii concursului vor fi selectați în luna Aprilie 2017 de către un juriu special compus din:

- Membri ai proiectului finanțat de UE;

- Reprezentanții Curții Constituționale a Republicii Moldova;

- Reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Participanții vor fi premiați cu diplome speciale. Câștigătorii concursului din fiecare categorie vor primi un premiul special relevant activității lor.

Materialul pentru concurs prezentat juriului trebuie să fie însoțit de următoarea informație de contact: numele, prenumele, locul de muncă, numărul de telefon și adresa de e-mail.

Materialul pentru concurs va fi expediat cel târziu la 25 martie 2017,  în atenția Dnei Olesea Garbuz, Proiectul finanțat de UE “Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova”, la adresa: str. Alexandru Lapușneanu 28, Chișinău, Republica Moldova.

Materialul poate fi expediat și în versiune electronică la următoarea adresă de e-mail: olesea.garbuz@ccm-euproject.com.


Advertisement

Oportunitati