Centrul CONTACT va premia cele mai bune practici anticorupție

Gala de Premiere a bunelor practici de prevenire a corupţiei la nivel local, care se va desfășura în prima jumătate a lunii decembrie, va premia ONG-urile și mass-media care au reflectat subiectul luptei cu corupția. Inițiativa aparține Centrului CONTACT și este partea a proiectului „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale” realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene. 

Scopul Galei de Premiere este de a identifica, promova şi premia bunele practici de prevenire a corupţiei la nivel local, realizate de ONG-uri şi mass-media locale din Republica Moldova.

Coordonatorul proiectului, Valerian Tăbîrță a declarat că această inițiativă vine să încurajeze ONG-urile și mass-media să implementeze activități de prevenire a corupției. Prin această acțiune urmărim să sensibilizăm societatea asupra acestui flagel, dar și să motivăm cetățenii să reclame cazurile de corupție. 

În altă ordine de idei, Valerian Tăbîrță spune că proiectul, care este unul amplu și de perspectivă, cuprinde activități diverse. De la spoturi video cu tematica anticorupție, la elaborarea de strategii anticorupție pentru 6 localități din RM: Telenești, Rezina, Bălți, Criuleni, Cimișlia, Călărași, precum și finanțarea de microproiecte în localitățile beneficiare. 

Directorul de proiect, Serghei Neicovcen a declarat că tematica anticorupție este una de actualitate, iar Centrul CONTACT depune efoturi susținute pentru a implica ONG-urile și mass-media în procesul de prevenire a corupției la toate nivelele. 

Precizăm, că la Gala de Premiere a bunelor practici de prevenire a corupţiei la nivel local sunt eligibile asociaţiile obşteşti locale, instituţiile private, fundaţiile, instituţiile media, grupurile de iniţiativă sau persoane fizice care:

– promovează prin exemplu personal principiile de integritate şi combat fenomenul corupţiei la nivel local;

– realizează activităţi la nivel de sat, oraş, raion , care au drept scop prevenirea sau combaterea fenomenului corupţiei la nivel local;

– desfăşoară acţiuni în parteneriat cu alţi actori comunitari;

– au completat integral şi au expediat în timpul regulamentar Formularul de participare la Gală.

Pentru mai multe detalii (procedura de înscriere, criterii de selectare, proces de evaluare şi premiile acordate) vedeţi înregulament gala 2016. Pentru participare vedeţi formular de aplicare. Formularele completate vor fi expediate în varianta electronică pe adresa concurs@contact.md cu titlul „Practici de succes anticorupţie”.

Data limită pentru depunerea formularelor de participare este 30 octombrie 2016, ora 18.00.

Pentru informaţii suplimentare despre procedura de aplicare Vă rugăm să-i contactaţi pe Valerian Tăbîrţă sau Lilia Porumb – tel. + 373 22 27 42 00, e-mail: valerian.tabirta@gmail.com sau lilia.porumb@gmail.com

Această Gală de Premiere a bunelor practici de prevenire a corupţiei la nivel local este o activitate din cadrul proiectului „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”, implementat de Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Uniunii Europene.


Advertisement

Oportunitati