Programul de granturi „Tânăr și activ în comunitatea mea”

Acest program este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani, care locuiesc în mediul rural, sunt parte a unui Consiliu al tinerilor sau grup de inițiativă, și vor să facă ceva pentru comunitatea ta.

În cadrul Programului, în perioada martie-aprilie 2021, ei vor participa la instruiri de scriere a proiectelor; vor înțelege care este rolul tinerilor într-o comunitate; vor propune o idee de proiect și se vor înscrie la un concurs de granturi.

Cinci participanți vor câștiga câte un grant în valoare de 30.000-35.000 de lei, cu ajutorul căruia vor implementa un proiect și vor soluționa o problema locală, până la sfârșitul anului 2021, în colaborare cu autoritățile locale și membrii comunității. Programul nu va susține activități precum: iluminare stradală, construire de apeduct și canalizare; renovare a drumurilor și alte lucrări care fac parte din responsabilitățile Primăriilor.

Prioritate în obținerea granturilor vor avea consiliile de tineri sau grupurile de inițiativă active, formate recent sau cu câțiva ani în urmă, care au experiență în desfășurarea unor evenimente locale și care vor demonstra, prin răspunsurile din formular, responsabilitate și dorință de a face o schimbare.  Cel puțin unul dintre membrii echipei (consiliu/grup de inițiativă) trebuie să aibă 18 ani și mai mult.

Prin intermediul Programului de granturi „Tânăr și activ în comunitatea mea”, ediția a IV-a (Youth Empowerment Program – denumirea anterioară), Centrul Media pentru Tineri își dorește să susțină tinerii din zonele rurale, cu și fără dizabilități, și să-i încurajeze în comunicarea și colaborarea cu autoritățile locale. De asemenea, Centrul Media pentru Tineri vrea să dezvolte tinerilor abilități de liderism, implicare civică și responsabilitate socială.

Descarcă Fomular de înregistrare „Sunt tânăr și activ în comunitatea mea” și expediază-l pe adresa: tanaractiv@gmail.com.

Data-limită este 7 martie 2021, ora 23:59.

Costurile pentru instruire, deplasare și alimentare vor fi suportate de către Centrul Media pentru Tineri.


Advertisement

Oportunitati