Curs gratuit de jurnalism radio și online organizat de Petru Clej / G4Media.ro

Vă invităm să vă înscrieți la cursul virtual de jurnalism radio și online, organizat de G4Media.ro, la care instructor va fi Petru Clej, corespondent la Londra al Radio France Internationale România, fost jurnalist la BBC World Service Londra între 1991 și 2008.

Cursul este gratuit și se adresează vorbitorilor de limbă română din lumea întreagă, oriunde s-ar afla, care doresc să practice jurnalismul sau care doresc să se perfecționeze în această profesie. Vârsta minimă a participanților la curs este de 18 ani.

Durata cursului este de șase săptămâni, a câte două sesiuni pe săptămână, de circa o oră fiecare, în principiu în fiecare marți și joi de la 9 AM ora României.

Cursanții vor deprinde sau se vor perfecționa în genuri de bază ale jurnalismului, precum știrea, depeșa, interviul, reportajul, cu incursiuni în editare de sunet și imagine, rețele sociale și alte domenii conexe jurnalismului radio și online, pe baza principiilor editoriale ale BBC.

Cursul va fi predominant practic, cu exerciții în timpul sesiunilor și teme de casă și se va încheia cu un exercițiu final pe echipe, ce va fi evaluat (playback). Absolvenții vor primi o diplomă cu sigla G4Media, semnată de un membru al conducerii asociației și de instructor.

Pentru înscriere se cer următoarele:

  • Curriculum Vitae
  • Un text de maximum 100 de cuvinte în care să explicați de ce doriți să participați la acest curs
  • O experiență minimă de jurnalism este de dorit, dar nu este obligatorie
  • O experiență de editare de sunet (Audacity) este de dorit, dar nu este obligatorie
  • O experiență în folosirea platformelor de conferință (Microsoft Teams, ZOOM, Google Meet) este de dorit, dar nu este obligatorie

Așteptăm cererile de înscriere pe adresa: pclej02@gmail.com, termenul limită fiind 31 ianuarie 2021. Numărul disponibil de locuri pentru prima serie este de 20.

Numai candidații acceptați vor fi anunțați.

Cursul va începe în luna februarie 2021, la o dată ce va fi precizată ulterior.


Advertisement

Oportunitati