Reţeaua "Jurnalism în domeniul apărării și securității", în căutarea membrilor

Asociația Presei Independente (API) și Centrul de Informare și Documentare privind NATO (CID NATO) lansează programul „Jurnalism în domeniul apărării și securității” și anunță concursul deschis de selectare a 10 jurnaliști din mass-media națională și locală/regională, care vor fi beneficiarii direcți ai acestui proiect.

Beneficiarii proiectului vor participa la o vizită de studiu în Belgia la sediul NATO și la instituțiile Uniunii Europene, care se va desfășura pe parcursul anului 2021. De asemenea, membrii rețelei de jurnaliști vor avea posibilitatea să participe la un concurs de materiale jurnalistice tematice, iar un jurnalist câștigător va beneficia de un stagiu profesional de 5 zile în una din țările Uniunii Europene.

Activitățile proiectului se vor realiza în perioada iulie 2020 - august 2021. În această perioadă se va desfășura câte o activitate pe lună, inclusiv:

- 6 ateliere de lucru cu experți naționali și internaționali;

- 3 cluburi de presă cu participarea unor persoane-cheie în domeniile securității și apărării;

- Consultanță tematică pentru membrii rețelei de jurnaliști;

- Vizita de studiu în Belgia pentru cei 10 membri ai rețelei;

- Publicarea materialelor la tema securității și apărării, desfășurarea concursului tematic;

- Stagiul profesional de 5 zile pentru câștigătorul concursului de materiale jurnalistice;

- Evenimentul de încheiere a programului.

Pot participa toți jurnaliștii profesioniști, angajați ai unor instituții mass-media (TV, radio, ziare, presa electronică) care manifestă interes pentru această tematică și au motivația de a participa într-un asemenea proiect.

Jurnaliștii care doresc să devină membri ai rețelei „Jurnalism în domeniul apărării și securității” sunt rugați să completeze până la data de 25 august 2020, 23:59 formularul de aplicare care poate fi accesat AICI.

Pentru informație adițională privind proiectul „Jurnalism în domeniul apărării și securității”, ne puteți contacta la adresele electronice: api@api.md, info@infocenter.md, sau la numărul de telefon (022)220996.


Advertisement

Oportunitati