Concurs de scenarii pentru film de animaţie

HomoDiversus lansează un apel public către scenariști, cineaşti, amatorii de film, animaţie şi storrytelling, pentru selectarea unui scenariu destinat realizării unui film de animație de scurt-metraj (durata 4-5 min) ce abordează subiectul actelor de tortură ca o încălcare gravă a drepturilor omului.

Cel mai bun scenariu va fi selectat de către un juriu format din profesioniști din domeniul drepturilor omului şi casa de producţie care va realiza filmul de animaţie. Scenariul câştigător va fi premiat cu 5000 lei. 

Ce vom aprecia în scenariul tău? Juriul va analiza fiecare scenariu cu diligenţă în privinţa următoarelor componente cheie: construcția pronunţată a personajului şi a structurii dramaturgice, firul narativ intrigant și mesajul universal transmis. Suplimentar, se va puncta capacitatea impactului emoțional asupra spectatorilor care în urma vizionării filmului vor realiza consecințele actelor de tortură și vor înţelege importanța dreptului victimelor la reabilitare. Este foarte important ca istoria să fie bine închegată cu arca personajului şi cu tema filmului.

Trimite scenariul tău până pe 31 iulie 2020, la adresa electronică info@homodiversus.org, cu titlul SCENARIU PENTRU ANIMAȚIE. Noi promitem să-l citim cu atenție și să-l discutăm în echipă, iar dacă vei fi selectat(ă) îți promitem să-ți facem cunoștință cu lumea animației și să participi la procesul de creație.

Mai multe detalii despre concurs, criteriile de selecţie şi ce aşteptări avem de la tine, le poţi afla direct de la noi în cadrul unei sesiuni LIVE care va avea loc pe 23 iulie la 16:00 pe pagina evenimentului.


Advertisement

Oportunitati