Cine este proprietarul elicopterului atacat în Afganistan de talibani

shadow
Duminică, 26.01.2020 06:31   5250
Pe 25 ianuarie, un elicopter model Mil Mi-8MTV-1, înregistrat în Republica Moldova, a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand din Afganistan, în timp ce efectua o misiune umanitară, transportând produse alimentare.

Potrivit Autorității Aeronautică Civile (CAA) a Republicii Moldova, elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol.

Talibanii au atacat elicopterul

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care comandantul și inginerul mecanic originari din Ucraina au fost ușor răniți, iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștia au fost transportat la spital, persoanele fiind ușor rănite, pentru îngrijiri medicale. Ulterior au fost externați, starea lor de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

Pe de altă parte presa, din Afganistan citează surse din cadrul forțelor de securitate, care au declarat că insurgenții talibani au doborât elicopterul.

"Elicopterul zbura spre Kajaki pentru a transporta provizii pentru forțele afgane, adăugând că doi soldați ai armatei și-au pierdut viața, iar piloții săi au fost răniți", scrie agenția Ariana.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Servicii și produse   Infracțiuni economice   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati