Câte întreprinderi din Rusia au dreptul să exporte produse de origine animală în Moldova

shadow
Vineri, 24.01.2020 08:49   1015
De la 22 ianuarie 2020, alte 72 de companii din Rusia au primit dreptul de a exporta produse de origine animală în Moldova, anunţă Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor).

Este vorba de întreprinderi de fabricare a produselor din peşte, a hranei pentru copii, a cărnii de pasăre, a produselor lactate şi cele apicole.

Potrivit Rosselhoznadzor, acordul corespunzător a fost atins în urma unei întrevederi cu conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova, în cadrul expoziţiei internaţionale "Green Week 2020" din Berlin, Germania.

Permisiunea a fost primită în baza garanţiilor Rosselhoznadzor şi ţinând cont de "cooperarea fructuoasă între serviciile veterinare din Moldova şi Rusia".

Advertisement

Rosselhoznadzor mai precizează că serviciul veterinar din Moldova "şi-a confirmat disponibilitatea de a veni în Rusia până la sfârşitul anului 2020, pentru a inspecta întreprinderile ruse interesate să exporte producţie de origine animală în Moldova".

Datele oficiale din sistemul informaţional al Rosselhoznadzor arată că, în prezent, 269 de întreprinderi din Federaţia Rusă au dreptul să exporte producţie de origine animală pe piaţa moldovenească. Printre acestea se numără grupuri mari precum Wimm-Bill-Dann, PTI, dar şi subsidiare din Rusia ale grupurilor globale precum Nestle, Valio sau Hochland.

În acelaşi timp, doar câteva companii moldoveneşti au permisiunea Rosselhoznadzor de a exporta produse de origine animală în Federaţia Rusă.Oportunitati