Plahotniuc și Şor au fost principalele „jertfe” ale sechestrelor impuse de ARBI

shadow
Vineri, 24.01.2020 06:25   4137
Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale din cadrul CNA a indisponibilizat, prin aplicarea sechestrului, 803 de bunuri/active provenite din infracțiuni, în valoare totală de 2,6 miliarde lei, potrivit raportului de activitate al ARBI, pentru anul 2019.

Potrivit CNA, în perioada menționată Agenția a recepționat pentru executare delegații ce vizează 139 de subiecți, cercetați în 67 de cauze penale pentru comiterea diferitor infracțiuni.

Delegațiile au fost recepționate de la procuraturile specializate, cele teritoriale din Comrat, Bălți, Şoldănești, Chișinău, Nisporeni, Orhei, CNA, Inspectoratul general al poliției de frontieră și Inspectoratul de poliție din Şoldănești.

După tipul bunurilor sechestrate de Agenție, pe primul loc se situează mijloacele de transport (201), urmate de terenurile agricole (140), conturile bancare (66), construcțiile nelocative (60), locative (59), terenurile pentru construcții (58), aeronave, acțiuni etc. Potrivit procedurii, bunurile sunt valorificate, iar banii din vânzarea acestora se transferă în bugetul de stat.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Corupția  

Advertisement

Oportunitati