Plahotniuc şi Şor au fost principalele „jertfe” ale sechestrelor impuse de ARBI

shadow
Vineri, 24.01.2020 06:25   3743
Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale din cadrul CNA a indisponibilizat, prin aplicarea sechestrului, 803 de bunuri/active provenite din infracţiuni, în valoare totală de 2,6 miliarde lei, potrivit raportului de activitate al ARBI, pentru anul 2019.

Potrivit CNA, în perioada menţionată Agenţia a recepţionat pentru executare delegaţii ce vizează 139 de subiecţi, cercetaţi în 67 de cauze penale pentru comiterea diferitor infracţiuni.

Delegaţiile au fost recepţionate de la procuraturile specializate, cele teritoriale din Comrat, Bălţi, Şoldăneşti, Chişinău, Nisporeni, Orhei, CNA, Inspectoratul general al poliţiei de frontieră şi Inspectoratul de poliţie din Şoldăneşti.

După tipul bunurilor sechestrate de Agenţie, pe primul loc se situează mijloacele de transport (201), urmate de terenurile agricole (140), conturile bancare (66), construcţiile nelocative (60), locative (59), terenurile pentru construcţii (58), aeronave, acţiuni etc. Potrivit procedurii, bunurile sunt valorificate, iar banii din vânzarea acestora se transferă în bugetul de stat.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Corupția  

Advertisement

Oportunitati