Favoare pentru magazinele duty free

shadow
Joi, 23.01.2020 09:44   1122
O modificare de lege, promovată de deputatul democrat Vasile Bâtcă și aprobată de majoritatea parlamentară, permite comercializarea în continuare în magazinele duty free a țigărilor "de contrabandă", susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian.

"Prevederea legală care obliga magazinele lui Şor (acum preluate de Andronachi) să vândă țigări cu avertismente legale a fost anulată de Parlament. Cum? Prin introducerea pe ascuns a unei prevederi în politica bugetar-fiscală și votată de socialiști și democrați. Şor a fugit din Moldova, dar afacerile lui prosperă, datorită lui Igor Dodon", susține Radu Marian într-o postare pe Facebook.

Ţigările cu orice inscripție posibilă, pe rafturile magazinelor duty-free

Potrivit deputatului, este vorba de art.15, alin.(8) din Legea nr.278 privind controlul tutunului, care prevedea: „Cerințele de imprimare a avertismentelor de sănătate și a textelor în limba de stat nu se aplică asupra produselor din tutun și asupra produselor conexe destinate vînzării în magazine, baruri și restaurante cu regim duty-free.”

Citiți și:

Cine a transformat Moldova în țară duty free și controlează acest business

În iulie 2019, la propunerea depitaților din blocul ACUM, această prevedere a fost eliminată din lege.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Protecția consumatorilor   Corupția  

Advertisement

Oportunitati