Grupul Kaufland va primi de la BERD un credit de 50 milioane euro pentru extinderea în Moldova

shadow
Vineri, 24.01.2020 09:32   1887
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va acorda un împrumut de până la 120 de milioane euro pentru lanțul de retail german Schwarz Group, inclusiv până la 70 de milioane euro pentru investiții în Grecia și până la 50 de milioane de euro în Moldova.

Potrivit BERD, resursele împrumutului vor fi utilizate pentru a susține programul de investiții din anii 2020-2021 al Grupului, axat pe dezvoltarea de magazine Lidl în Grecia și magazine Kaufland în Moldova.

Astfel, se prevede că Kaufland SRL, subsidiara din Moldova a grupului Schwartz, va implementa un program dedicat de recrutare și integrare a lucrătorilor cu dizabilități din Moldova.

Totodată, BERD susţine că proiectul va sprijini Grupul în îmbunătățirea guvernanței sale corporative pentru climă și creșterea standardelor de sustenabilitate a noilor sale supermarketuri din Grecia și Moldova, prin instalarea tehnologiilor de bună practică a eficienței resurselor și a clădirii ecologice internaționale certificare.

Banca oferă şi expertiză cu privire la standarde de mediu mai ridicate și cu privire la măsuri de eficiență energetică și resurse mai presus de „afaceri ca de obicei”.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Protecția consumatorilor   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati