Cineva vrea să distrugă Programul de cetățenie prin investiții - Henley & Partners

shadow
Marţi, 21.01.2020 15:51   2687
Compania Henley & Partners, partenerul Guvernului în Programul de Cetățenie prin Investiție din Republica Moldova (MCBI), caută soluții de deblocare a programului și susține că este gata să se angajeze în dezbateri cu toate părțile interesate.

Potrivit companiei, au fost sesizate încercări vădite de inhibare și chiar distrugere a Programului de Cetățenie prin Investiții, din partea mai multor organizații și instituții internaționale influente, bazate pe pretexte și pretenții nefondate.

Totodată, compania se arată îngrijorată că cei care încearcă să critice MCBI nu au încercat să se angajeze în vreun fel, în dialoguri obiective, nici cu reprezentanții programului de Cetățenie prin Investiții și nici cu Henley & Partners.

“Henley & Partners este profund îngrijorată de situația creată”, a declarat recent ombudsmanul maltez, citat într-un comunicat al companiei.

Potrivit companiei, MCBI (Moldova Citizenship by Investment) a adoptat un proces riguros cu patru nivele de investigare a diligenței și integrității deponenților, în scopul gestionării potențialilor factori de risc. 

Procesul de investigare a integrității se desfășoară, în totalitate, înainte de etapa de acordare a cetățeniilor și este cu mult mai riguros decât cel de naționalizare standard sau chiar decât procesul de acordare a vizei Schengen, în UE.

„Vrem să colaborăm cu toate părțile interesate, astfel încât să putem ajuta MCBI să identifice, în mod obiectiv, potențialele riscuri, să le diminueze, sau să le optimizeze, în Republica Moldova.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Protecția consumatorilor   Administrația publică  

Advertisement

Oportunitati