Banca Euroasiatică de Dezvoltare va finanța crearea unui hub agroindustrial în Moldova

shadow
Luni, 20.01.2020 16:42   3438
Andrei Belianinov, Președintele Băncii Euroasiatice de Dezvoltare (BED), a anunțat în cadrul unei întrevederi cu premierul Ion Chicu că instituția ar putea finanța crearea unui hub agroindustrial în Republica Moldova.

Belianinov a informat Șeful Executivului despre evoluția în procesul de examinare a intrării Republicii Moldova în lista asociaților BED și a vorbit despre existența unor proiecte în fază avansată de elaborare, care ar urma să fie implementate în Moldova cu asistența financiară a BED.

Stanislav Pughinschii, Directorul general al Uniunii Industrial Financiare Ruse, a oferit detalii despre proiectul hubului agroindustrial, ce urmează să fie construit și echipat în Moldova, menit să achiziționeze și să proceseze producția agricolă de la fermierii autohtoni.

Potrivit acestuia, hub-ul va asigura legătura între fermieri și rețelele comerciale și va oferi finanțare fermierilor, în schimbul cultivării unor produse solicitate de consumatorii finali. Valoarea proiectului se ridică la 50 milioane de dolari, termenul de executare a lucrărilor și punere în funcțiune fiind de până la 18 luni.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Sistemul bancar și asigurările   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati