Din iulie 2018 nicio companie din Moldova nu a obținut dreptul de a exporta fructe în Rusia

shadow
Sâmbătă, 18.01.2020 06:13   3244
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță că, până la finele lunii ianuarie 2020, lista exportatorilor pe piața rusească ar putea fi extinsă cu încă 200 de companii din Moldova.

Astfel, în cadrul unei întrevederi a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, cu șeful Serviciului de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor), Serghei Dankvert, s-a convenit asupra stabilirii unui mecanism direct de coordonare a acțiunilor dintre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Rosselhoznadzor. 

Din iulie 2018 lista nu a mai fost extinsă

La fel, a fost agreată extinderea mutuală a listelor de exportatori, stabilind un mecanism clar de extindere cu peste 200 de companii exportatoare din Republica Moldova, până la finele lunii ianuarie 2020.

”Așteptăm extinderea listei cu peste 200 de companii producătoare de fructe și legume, fără a fi afectată în niciun fel lista existentă a companiilor exportatoare, or, aceasta este o suplinire a listei precedente”, a declarat Ion Perju.

Pe de altă parte, datele ANSA și Rosselhoznadzor relevă că din iulie 2018 nicio companie moldovenească nu a mai obținut dreptul de a exporta produse agricole pe piața rusească. Ultima a fost Proagro-Hermes SRL, pe 28 iulie 2018.

"În perioada anilor 2016-2018, ANSA a adresat Rosselhoznadzorului solicitări privind actualizarea și completarea listei companiilor, în total au fost propuse peste 240 de întreprinderi", precizează autoritatea.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Agricultura și vinificația   Comerț extern și datoriile   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati