Oligarhul Vladimir Plahotniuc și familia sa au interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite

shadow
Luni, 13.01.2020 20:39   1628
Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc, are interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite. Despre aceasta a anunțat secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, printr-un mesaj publicat pe Twitter.

Oficialul american a invocat acte de corupție din partea lui Vladimir Plahotniuc, care ar fi subminat statul de drept și ar fi compromis independența instituțiilor democratice din Moldova.

Totodată, într-un comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA, se menționează că această măsură a fost impusă și soției Oxana Childescu și fiilor săi Timofei și Inocențiu Plahotniuc.

"Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite nu tolerează corupția și se solidarizează cu oamenii din Moldova în lupta împotriva acesteia. Departamentul va continua să folosească aceste mecanisme pentru a promova responsabilitatea pentru actorii corupți din această regiune și la nivel global", se arată în comunicatul Depratamentului de Stat al SUA.

Fostul premier Ion Sturza a scris pe pagina sa de Facebook: "Uite aici a venit sfârșitul lui Plahotniuc ...Lecție pentru D&Co".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Corupția   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati