Detalii noi în dosarul șefului Procuraturii Anticorupție Viorel Morari

shadow
Sâmbătă, 11.01.2020 12:32   3629
Şeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, reținut ieri într-un dosar de abuz în serviciu și fals în acte publice, ar fi amenințat și procurorul de caz, susține Procuratura Generală.

Potrivit Procuraturii Generale pe 11 ianuarie 2020 este programată punerea lui Viorel Morari sub învinuire, audierea lui în această calitate procesuală, precum și soluționarea chestiunilor privind suspendarea lui din funcția de procuror și aplicarea în privința lui a măsurii preventive.

"În fond, Viorel Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerințelor legale, pornind un proces penal și ulterior urmărirea penală și falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Toate aceste acțiuni au fost făcute din interese personale, precum și în interesul petentului și a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiți în cauza penală privind frauda bancară - furtul miliardului și a obstrucționa cercetarea rapidă, completă și obiectivă a acestei cauze penale", se arată în comunicatul PG.

Advertisement

Procurorii mai susțin în cadrul urmăririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracțiunilor de care este bănuit și la această etapă nu cooperează cu ancheta.

Amintim că Viorel Morari a fost reținuit ieri pentru 72 de ore fiind recunoscut în calitate de bănuit. Acum, acesta este deținut în Izolatorul de urmărire penală din cadrul Direcției de poliție a municipiului Chișinău..

Pe 26 decembrie 2019, Procurorul General, în temeiul a 2 acte de sesizare înregistrate la Procuratura Generală, a pornit urmărirea penală în baza articolului 327 alin.(2) lit.b) și b1) - abuzul de serviciu și articolului 332 alin.(2) lit.b) - falsul în acte publice din Codul penal, bănuit în comiterea acestor fapte fiind procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari.

La aceeași dată, Procurorul General a dispus competența exercitării urmăririi penale unui grup de procurori și ofițeri de urmărire penală, sub conducerea unui procuror din cadrul Procuraturii Generale.Oportunitati