Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, a fost reținut pentru fals în acte

shadow
Vineri, 10.01.2020 19:58   1818
Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, a fost reținut pentru 72 de ore fiind cercetat penal pentru abuz în serviciu și fals în acte în dosarul cu privire la furtul miliardului.

Viorel Morari se află acum în izolatorul de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție a municipul Chișinău. Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, el a fost reținut pentru „abuz în serviciu” și „fals în actele publice”.

Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, a precizat pentru ZdG că reținerea acestuia are legătură cu investigarea furtului miliardului.

„Este vorba despre falsificarea unor documente procesuale din cadrul unei cauze penale, acte comise în luna martie 2017 și este legat de o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc, în baza căreia a fost pornit ulterior un dosar penal pentru denunț calomnios în privința lui Veaceslav Platon și toate activitățile date vizau investigarea furtului miliardului”, a declarat Popov pentru ZdG.

Advertisement

Cazul este gestionat de un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală, care este condus de procurorul Vladislav Căruceru din cadrul Direcției urmărire penală a PG.

Amintim că Viorel Morari a fost suspendat temporar din funcție la începutul lui decembrie 2019, pe durata unui control intern la procuraturile specializate, dispus de noul procuror general Alexandr Stoianoglo.

Decizia de a face verificări a survenit în urma anunțului lui Viorel Morari că a decis reluarea anchetei în privința finanțării din Rusia a Partidului Socialiștilor, despre care președintele Igor Dodon i-a vorbit fostului lider democrat Vlad Plahotniuc la o întâlnire filmată cu camera ascunsă în luna iunie.Oportunitati